אחת השיטות להעלמת הקמטים בפנים, הינה ע"י יצירת כווייה מבוקרת, אשר תגרום להסרת שכבת העור החיצונית ויצירת עור חדש ורענן. תהליך זה נקרא קילוף עור הפנים, או פילינג.
הקילוף יכול להתבצע ע"י חומרים כימיים כגון חומצות או פנול, או באמצעים שיגרמו לכווייה מחום כגון: לייזר, גלי רדיו או הבזקי אור.
בכל אחד מהאמצעים הללו ניתן לגרום לכווייה בעומק שונה. ככל שריכוז החומצה עולה (במקרה של פילינג כימי) או נעשה שימוש באנרגייה גבוהה יותר (לייזר, גלי רדיו או הבזקי אור), הכווייה עמוקה יותר.
הקילוף יעיל להעלמת קמטוטים קטנים וכן להעלמת כתמים וככל שהפילינג עמוק יותר התוצאה מרשימה יותר. יחד עם זאת כווייה עמוקה מידי יכולה להזדהם ולהעמיק ואז עלולים להופיע צלקות או שינויים בגוון העור, כתוצאה מהפעולה.
בכדי להפחית את הסיכון ולהאיץ את הריפוי, טיפול זה חייב להיעשות ע"י רופא מומחה בטיפולים אלה.
עם השנים השומן בפנים שלנו, במיוחד השומן בלחיים, המאפיין בעיקר תינוקות, הולך ופוחת. בנוסף יש נסיגה של עצמות הלחיים והלסת. כתוצאה משינויים אלה, מאחר ונפח הפנים יורד, הפנים נראות נפולות, ונוצרים קפלים בעור. הדבר בולט במיוחד לצידי האף, הפה והסנטר.
את הקפלים שנוצרו ניתן למלא ישירות וע"י כך לטשטש אותם, או לחלופין ניתן למלא את הלחיים וע"י כך לתקן את הנפילה.
לצורך המילוי, ניתן להשתמש בשומן עצמי, הנלקח ממקום אחר בגוף, או להשתמש בחומרי מילוי סינתטיים. החומר המקובל ביותר היום לצורך מילוי, הינו החומצה ההיאלורונית. חומר זה מצוי ברקמת החיבור שלנו באופן רגיל ולכן החדרתו אינה גורמת בדרך כלל לתופעות לוואי.
החומצה ההיאלורונית לצורך הזרקה, קיימת בצמיגויות שונות בהתאם למטרה שאנו רוצים להשיג ולמקום ההזרקה. למילוי ישיר של קמטים, נשתמש בחומרים בעלי צמיגות נמוכה, ואילו למילוי נפחים נשתמש בחומרים בעלי צמיגות גבוהה. מילוי הנפחים נעשה ע"י הזרקה לשכבות העמוקות, ואילו החומרים המשמשים למילוי קמטים, מוזרקים ישירות מתחת לעור.
חומרים נוספים המשמשים להזרקה הינם: קולגן, אשר אף הוא מצוי באופן טבעי ברקמת החיבור שלנו וכן הידרוקסי-אפטיט המרכיב את העצמות שלנו.
חומרי המילוי הללו מתפרקים עם הזמן ונעלמים, דבר המחייב הזרקה נוספת לאחר 6-12 חודשים.
לאחר ההזרקה יש נפיחות ואדמומיות במקום ההזרקה ולעיתים יכולים להיות שטפי דם למשך מספר ימים.