מתי לשקול ניתוח הקטנת חזה
אומנם שדיים גדולים, הנם צו האופנה, אך שדיים גדולים מידי יכולים לגרום לכאבי גב, לדלקות בעור מתחת לשדיים ולהפרעה בפעילות היומיומית עקב משקלם הגבוה. כאשר השדיים גדולים מידי וגורמים לאי נוחות, נשים הסובלות מהבעיה מעוניינות בהקטנת חזה.
ניתוח להקטנת החזה, הנו ארוך ומורכב יותר מניתוח להגדלת החזה. בניתוח זה מוציאים את עודפי רקמת השד ואת עודפי העור, מעצבים את השד מחדש ואחר כך תופרים מחדש את העור.
הניתוח מותיר בדרך כלל צלקות סביב עטרת הפטמה, בקו ישר היורד מבפטמה עד לקו התת שדי ולעתים גם צלקת בקו התת שדי. בדרך כלל הצלקות האלה מיטשטשות עם הזמן ולאחר שנים קשה להבחין בהן.
כמו בכל ניתוח, גם ניתוח זה עלול להיות מלווה בסיבוכים כגון: דימום, זיהום, אובדן התחושה בפטמות, נמק חלקי או מלא של הפטמות, נמק של שומן השד המתבטא בגושים נוקשים ברקמת השד, חוסר סימטריה, פתיחה של התפרים וסיבוכים נוספים שיוסברו במהלך פגישת הייעוץ, ומפורטים בטופס ההסכמה עליו חותמים לפני הניתוח.
ניתוחים להקטנת החזה
להבדיל מיתר ניתוחי חזה, ניתוח זה מבוצע גם למטרות בריאותיות. שדיים גדולים עלולים לגרום להתפתחות כאבי גב ודלקות עור, בנוסף לבעיה האסתטית שהם מהווים.
באיזו הרדמה מבצעים הקטנת חזה?
הקטנת שדיים יכולה להתבצע בהרדמה כללית או בהרדמה אזורית. בהרדמה אזורית, אזור השדיים מורדם ע"י זריקה בין החוליות כמו בלידה (הרדמה אפידוראלית), אך בניגוד להרדמה אפידוראלית רגילה בה יש גם שיתוק וחוסר יכולת לנוע, החומר המוזרק משפיע, אך ורק על התחושה וניתן לקום ולהתיישב בזמן הניתוח. מאחר וניתוח להקטנת חזה אורך מספר שעות, אני מעדיף הרדמה אזורית, המפחיתה את הסיכון הקיים בהרדמה כללית, ומאחר והמנותחת יכולה להתיישב בזמן הניתוח, ניתן להגיע לתוצאה יפה יותר והשיג יותר סימטריה בין השדיים.
כיצד מתבצע ניתוח הקטנת חזה?
בניגוד לשיטה להקטנת החזה בעבר, בה למעשה נפח השדיים הוקטן, העור העודף הוסר ותפרנו "חזייה" חדשה עבור השד הנותר, הניתוח המתבצע היום מתבסס על הקטנת רקמת השד ועיצוב מחדש של השד הנותר. העור אשר היינו מסירים בקוטב התחתון של השד, אינו מוסר, אלא אנו מאפשרים לו להתכווץ סביב השד החדש שנוצר, כשם שאיננו מסירים עור עודף בשאיבת שומן ובניתוחי אף. בכך נמנעת למעשה הצלקת הארוכה בקו התחתון של השד ויש צלקות רק סביב עטרת הפטמה וקו אנכי מהפטמה כלפי מטה. בתום הניתוח ניתן להכניס נקזים מתחת לעור, לצורך ניקוז הנוזלים, אך היום ברוב המקרים ניתן להימנע מכך. התפרים בהם אני משתמש היום הנם תפרים נספגים פנימיים, כך שאין צורך בהסרת תפרים, והצלקות הנותרות הנן דקות מאוד והולכות ומיטשטשות עם הזמן.
מה משך ההחלמה?
מאחר ואנו לא מבצעים את החתך הארוך בקו התת שדי, אין כאבים חזקים ומשך ההחלמה התקצר במידה ניכרת. יחד עם זאת מאחר והעור בקוטב התחתון של השד מכווץ כמו וילון, התפרים שם עלולים להיפתח ועלול להיווצר פצע במקום. במקרה זה, יש רק לשמור על ניקיון המקום, רחצה וחבישה יבשה. גם כאשר יש פצע, ניתן לחזור לחיים הרגילים והפצע ייסגר מעצמו בהדרגה. מאחר והכאבים אינם חזקים ניתן לחזור לעבודה תוך שבוע עד שבועיים.
מה הסיבוכים האפשריים?
כמו בכל ניתוח הסיבוכים המידיים כוללים: דימום, זיהום, הצטברות נוזלים ופתיחת תפרים. הסיבוכים המאוחרים כוללים: אובדן תחושה בפטמות, אסימטריה, נמק שומני וצלקות בולטות, כאשר יש נטייה לפתח צלקות בולטות. במידה ונותר עור עודף בקוטב התחתון של השד, ממתינים לפחות שנה ובמידה והוא לא נעלם, ניתן להסירו בהרדמה מקומית, ללא צורך באשפוז ולחזור לתפקוד מלא באופן מיידי.